üzüm Sirkesi yapımı.El Yapımı Üzüm Sirkesi.üzüm sirkesi nasıl yapılır?Tarifi

Evde Üzüm Sirkesi nasıl Yapılır?

Evde Üzüm Sirkesi nasıl Yapılır?

Okunma Sayısı: 655 Yayınlanma Tarihi 03 Sep 2020 Yorum: 0

ÜZÜM SİRKESİ NASIL YAPILIR?

Evde el yapımı üzüm sirkesinin yapılışını anlatmaya çalışalım.
Üzüm Sirkesi yapmak İçin Gerekli Malzemeler:

1 Çay bardağı nohut
1 Çay bardağı bulgur
1,5 kilogram siyah üzüm (Açık renk sirke isteyenler beyaz üzüm de kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı organik bal (Bal yerine varsa elinizde Sirke Anasıda kullanabilirsiniz)
1 litre içme suyu
1 yemek kaşığı kaya tuzu

Öncelikle üzümleri güzelce yıkayıp sularının süzülmesi için süzgeçte bir kenara bırakın.

Sirkeyi yapacağını cam kavanozu iyice yıkayıp steril hale getirin.

Önce suyu, arkasından da üzümleri kavanoza yerleştirin.

Ardından nohutu, bulguru ve balı da kavanoza koyup  tahta ya da silikon bir kaşıkla karıştırın.

Kavanozun kapağı altına gelecek şekilde bir tülbentle kapatıp paket lastiği yardımıyla tülbendi sabitleyin.

Kavanozu ılık ve karanlık bir ortama yerleştirin ve iki günde bir tahta ya da silikon bir kaşıkla güzelce karıştırın. Bu işlem tüm üzümler dibe çökene kadar  ve yaklaşık 20-22 gün sürdürün.Daha sonra sirkenizi 20-21 gün  daha yine aynı yerde karıştırmadan ağzı kapalı şekilde bekletin ve mayalanmasını sağlayın.
İyice fermente olan-mayalanan üzüm sirkesinin üzerinde “sirke anası” adı verilen tabaka oluşacaktır. Sirke anasını bir kenara alın ama sakın atmayın çünkü başka sirke çeşitleri yaparken de bal yerine kullanabileceğiniz çok değerli bir malzemedir.

Üzüm meyvelerini süzüp alın. Süzülmüş sirkeyi yeniden kavanoza koyun, içine bal ve kaya tuzu ekleyin.

Tülbentle yeniden kapattığınız kavanozu 21 gün daha bekletin.Çok harika ev yapımı üzüm sirkeniz kullanıma hazırdır. Diğer sirke çeşitleri tariflerimizi de tüm ayrıntılarıyla sizlerle paylaşacağız...

Benzer Konular
Yorumlar
Yorum Yap